~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
κάπως έτσι βουλιάζει τις κοινωνίες ο καταστροφικός καπιταλισμός σε παγκόσμια κλίμακα!..

ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Διάλογος με τους Ρωμιούς προτού αυτοί αυτοκτονήσουν…


   Γράμμα απο το Βερολίνο IV  





Δρ. Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου



Εάν οι εγκληματικα παραπληροφονημενοι λαοι του πλανητη μας, όπως του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης, επιθυμουν να παραμεινουν σκλαβοι των κεντρικων- και εμπορικων τους Τραπεζων και να πληρωνουν και από επανω και για την σκλαβια τους, τοτε είναι αποκλειστικα υπευθυνοι για την μοιρα τους, δηλαδη για τις αυτοκτονιες τους.
Σε ποιον χρωστα Ρωμιε το κρατιδιο του οποιου εισαι πολιτης χρηματα; Μπορει η ταπεινοτητα μου να σε πληροφορηση: στην Τραπεζα. Το κρατιδιο στο οποιο ανηκεις πηγαινει όπως και εσυ στην Τραπεζα. Δυο τριτα του χρεους του κρατιδιου σου βρισκεται στα γνωστα χρηματοπιστωτικα ινστιτουτα. Συνεπως και ο νυν υπουργος σου οικονομικων (μεγαλος μαλακα-οικονομολογος!) τρεχει ολοταχως και ασθμαινοντας προς τις Τραπεζες! Γελειο πραγμα δεν σου φαινεται;
Πρωτα δωριζει το κρατιδιο σου στις τραπεζες χρηματα για να τα δανεισθη απ’ αυτές μετα πανακριβα! Η ταπεινοτητα μου σε αντιθεση με τον μεγαλο μαλακα-οικονομολογο και νυν υπουργο οικονομικων του κρατιδιου σου, είναι ασχετος με τα οικονομικα αυτου, αλλα η ως ανω γελοια κατασταση ακουγεται στα αυτια του σαν μια δυνατη και μη συμφαιρουσα για το κρατιδιο σου διαδικασια.
Το κρατιδιο σου όμως δεν δανειζεται τα χρηματα που χρειαζεται μονο από τις Τραπεζες αλλα και από σενα και τους συμπατριωτες σου, με τα περιφημα «κρατικα ομολογα». Κατι πρεπει να εχης ακουση για’ αυτά, δηλαδη για τα περιφημα «δομημενα!». Τα ομολογα του κρατιδιου σου είναι τοσο πολυτιμα που ο καθ’ ενας ξενος και εγχωριος επενδυτης τρεχει για να τα αποκτηση. Για ποιον λογο θα ρωτησεις προτου αυτοκτονησεις; Διοτι αυτά είναι ασφαλη παρ’ ολο που δεν καλυπτονται με χρυσαφι! Και γιατι είναι τοσο ασφαλη; Διοτι το κρατιδιο σου είναι ενας καλος χρεωστης. Και γιατι είναι ενας καλος χρεωστης; Διοτι εχει ως πολιτες τους ηλιθιους Ρωμιους που είναι πιστοι φοροπληρωτες!
Μηπως και αυτό το πραγμα σου ξαναεμφανιζεται ως γελοιο; Εάν σημερα αγορασεις από τα περισσευματα που εχεις στο υπογειο σου ‘η κατω από τα στρωματα της κρεβατοκαμερας σου, ομολογα του κρατιδιου σου, γινεσαι πιστωτης του και ταυτοχρονα εγγυητης του χρεοστη σου….! Δεν ακουγεται και αυτό κατι περισσοτερο από τραγελαφικο;
Τα καφτερα ερωτηματα που ακολουθουν ισως συμβαλλουν στην κατανοηση από τους Ρωμιους του ολου προβληματος. Αν το κατανοησουν δεν θα υπαρχουν στο αμεσο μελλον οικονομικες κρισεις: 
Για ποιο λογο χρεωνεται κάθε κρατος στις ιδιωτικες τραπεζες (κεντρικες και εμπορικες!) αφου στην πραγματικοτητα μονο το κάθε κρατος εχει το μονοπωλιακο δικαιωμα να τυπωνη το νομισμα του; 
Για ποιο λογο χρεωνεται η Ελλαδα; Είναι τραγελαφικο το γεγονος ότι και η Ελλαδα παρεχωρησε με νομο το δικαιωμα στην κεντρικη τραπεζα της (;) και στις εμπορικες της, να τυπωνουν το χρημα που δημιουργουν από το τιποτε και να το δανειζουν στην εκαστοτε κυβερνηση αυτης. Με τον παραλογο αυτό τροπο χρεωνεται και το κρατιδιο της Ρωμιοσυνης! 
Για ποιο λογο συνεπως πληρωνει και το κρατιδιο της Ρωμιοσυνης στην κεντρικη του τρπεζα (;) και από επανω τοκους και πανωτοκια για χρεη που δεν είναι στην πραγματικοτητα χρεη; 
Λογω του κρατικου χρεους, το αθλιο παγκοσμιο χρηματοπιστωτικο συστημα απατης, κερδοφορει από το τιποτε. Οσο καιρο δεν εξελιχθει με τον πληθυσμο κάθε κρατους μια εις βαθος συζητηση για ένα δημοκρατικο χρηματοπιστωτικο συστημα και η αναζητηση εναλλακτικων λυσεων, ολες οι πολιτικες υποσχεσεις των εξαρτωμενων από τους Μεγιστανους του χρηματος κυβερνητικων κομματων και της αντιπολιτευσης, δεν θα είναι τιποτε άλλο από φουσκες χωρις κανενα περιεχομενο!
Εάν οι εγκληματικα παραπληροφονημενοι λαοι του πλανητη μας, όπως του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης, επιθυμουν να παραμεινουν σκλαβοι των κεντρικων- και εμπορικων τους Τραπεζων και να πληρωνουν και από επανω και για την σκλαβια τους, τοτε είναι αποκλειστικα υπευθυνοι για την μοιρα τους, δηλαδη για τις αυτοκτονιες τους.

Οι γνησιοι Ελληνες αντι για αυτοκτονιες θα επερναν για το μεγαλο ταξειδι μαζι τους και μερικα από τα καθαρματα…….

*από το: www.berlin-athen.eu

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou
Bleibergweg 114, D-49885 Ratingen
Tel.+Fax: 0049 2102 32513
E-Mail: chaziteo@t-online.de
10.08.2016
Rubrik: Wirtschaft/Οικονομία

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου
11. August 2016

Άνοδος της Αγγλικής λίρας έναντι του ευρώ και του δολαρίου.Είπατε τίποτα ;

ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


Αναρωτιόμαστε που κρύφτηκαν όλοι αυτοί οι οικονομολογούντες-τηλεπερσόνες που με βαρύγδουπο και πολύξερο στόμφο, προφήτευαν την καταστροφή της Βρετανικής οικονομίας μετά το Brexit, αναδεικνύοντας μια μικρή και προσωρινή, όπως αποδεικνύεται, πτώση της Αγγλικής λίρας έναντι των άλλων νομισμάτων όπως και του Χρηματιστήριου του Λονδίνου. Λίγες μέρες μετά το Brexit, στην αγορά συναλλάγματος η στερλίνα σημειώνει άνοδο 0,28% έναντι του ευρώ και άνοδο 0,17 έναντι του δολαρίου και διαμορφώνεται στα 1,3458 δολάρια. Το ευρώ
έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,12% και διαμορφώνεται στα 1,1113 δολάρια.Το ευρώ βρίσκεται στα 114,171 γεν, στο 0,8256 με τη στερλίνα και στο 1,0895 με το ελβετικό φράγκο.
Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,17% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 102,739 γεν.Και επιπλέον το Βρετανικό Χρηματιστήριο, ύστερα από μια προσωρινή πτώση, ανέκτησε τις απώλειες και σήμερα είναι το μόνο Χρηματιστήριο διεθνώς με ανοδική πορεία.Όλα αυτά βέβαια τα κάνουν γαργάρα οι Μπάμπηδες και οι λοιποί Γερμανοτσολιάδες των κεντρικών ελληνικών κατοχικών ΜΜΕ.Είπατε τίποτα οι υπόλοιποι οπαδοί και τηλεθεατές τους;

__________
*από Theodore Katsanevas

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Χθες βράδυ στο σούπερ μάρκετ… «φιλε δεν εχω φαει τιποτα εδω και τρεις μερες»



Χθες βράδυ στο σούπερ μάρκετ… (αληθινό περιστατικό) //

(Η ανάρτηση έγινε στο patratora.gr και την μεταφέρω εδώ αυτολεξεί. Ουδόλως με εκπλήττει κανενός η συμπεριφορά! Εκείνοι που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν έχουν να φάνε και να επιβιώσουν είναι -κατά κανόνα- οι πιό σεμνοί και ολιγαρκείς. Πολλοί από τους επιδεικτικά χορτάτους -κατά κανόνα βολεμένοι και με ανέντιμα λεφτά- οι πιό αισχροί και πρόστυχοι! Διαβάστε το, γιατί αν δεν έχετε ζήσει παρόμοιο περιστατικό, θα ζήσετε... Δεν υπάρχει περίπτωση να μην συναντήσετε κάτι ανάλογο... 
-Δ.Τζ.)



>| Χθες βράδυ στο σούπερ μάρκετ… (αληθινό περιστατικό) 
"Με πλησιάζει ένας τύπος με εμφανή τα σημαδια της αθλιοτητας μεσα κι εξω και μου λεει ετοιμος να βαλει τα κλαματα «φιλε δεν εχω φαει τιποτα εδω και τρεις μερες».

Του λεω «Πάρτε ο,τι θέλετε κι ελάτε να με βρείτε στο ταμείο».
Στο σουπερ μαρκετ επεσε συναγερμος. Ακουω μια ταμια να φωναζει «Κυριε Νικο, κυριε Νικο ειναι ενας κυριος που ενοχλει τους πελατες» Μια αλλη σχολιαζει απο διπλα της χασκογελωντας «Χαχαχα κυριος!». «Ε πως να τον πω» λεει η πρωτη χασκογελωντας κι αυτη.Την ωρα που ερχεται ο κυριος Νικος για να αποκαταστησει την ταξη φτανει ο τυπος διπλα μου κρατωντας – αν εχετε το θεο σας – ΜΟΝΟ ενα γιαουρτι κι ενα μιλκο. Του επαναλαμβανω με εμφαση αυτην την φορα για να τ” ακουσει καλα ο κυριος Νικος «Παρτε ο τι θελετε, ο τι θελετε». Ο ανθρωπος τα χανει και σαστιζει κι ο κυριος Νικος παιρνει το μηνυμα και κανει αμεσως μεταβολη και φευγει.
Πηγαινω στα ταμεια κι ερχεται και με βρισκει ο τυπος μ” ενα πακετο συσκευασμενα ψωμακια, εναν χυμο κι ενα πακετο ζαχαρη. Δεν ξερω γιατι με συγκινησε τοσο πολυ εκεινη η ζαχαρη που δεν κολλαγε με τιποτα με το γιαουρτι, το μιλκο τον χυμο και το ψωμι.
Του πα, παρτε ο τι θελετε κι αυτος εφερε αυτα που σας λεω, τιποτ αλλο. Καταλαβαινετε για τι επιπεδου ψυχικη ευγενεια μιλαμε;
Κι ερχεται μια μ@λ@κισμένη στο ταμειο και του λεει «πηγαινε εξω και περιμενε, θα στα φερει εξω αυτα που σου πηρε» «Στον φιλο μου μιλατε ετσι;» της λεω «Στον φιλο μου μιλατε στον ενικο; Πως τολματε;» Κοκκινησε η γουρουνα κι αυτος χαμογελασε και μου κλεισε το ματι.
Εφυγα πανευτυχης!"
ANAΓΝΩΣΤΗΣ