Γράμμα απο το Βερολίνο IV
Δρ. Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου
Εάν οι εγκληματικα παραπληροφονημενοι λαοι του πλανητη μας, όπως του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης, επιθυμουν να παραμεινουν σκλαβοι των κεντρικων- και εμπορικων τους Τραπεζων και να πληρωνουν και από επανω και για την σκλαβια τους, τοτε είναι αποκλειστικα υπευθυνοι για την μοιρα τους, δηλαδη για τις αυτοκτονιες τους.
Σε ποιον χρωστα Ρωμιε το κρατιδιο του οποιου εισαι πολιτης χρηματα; Μπορει η ταπεινοτητα μου να σε πληροφορηση: στην Τραπεζα. Το κρατιδιο στο οποιο ανηκεις πηγαινει όπως και εσυ στην Τραπεζα. Δυο τριτα του χρεους του κρατιδιου σου βρισκεται στα γνωστα χρηματοπιστωτικα ινστιτουτα. Συνεπως και ο νυν υπουργος σου οικονομικων (μεγαλος μαλακα-οικονομολογος!) τρεχει ολοταχως και ασθμαινοντας προς τις Τραπεζες! Γελειο πραγμα δεν σου φαινεται;
Πρωτα δωριζει το κρατιδιο σου στις τραπεζες χρηματα για να τα δανεισθη απ’ αυτές μετα πανακριβα! Η ταπεινοτητα μου σε αντιθεση με τον μεγαλο μαλακα-οικονομολογο και νυν υπουργο οικονομικων του κρατιδιου σου, είναι ασχετος με τα οικονομικα αυτου, αλλα η ως ανω γελοια κατασταση ακουγεται στα αυτια του σαν μια δυνατη και μη συμφαιρουσα για το κρατιδιο σου διαδικασια.
Το κρατιδιο σου όμως δεν δανειζεται τα χρηματα που χρειαζεται μονο από τις Τραπεζες αλλα και από σενα και τους συμπατριωτες σου, με τα περιφημα «κρατικα ομολογα». Κατι πρεπει να εχης ακουση για’ αυτά, δηλαδη για τα περιφημα «δομημενα!». Τα ομολογα του κρατιδιου σου είναι τοσο πολυτιμα που ο καθ’ ενας ξενος και εγχωριος επενδυτης τρεχει για να τα αποκτηση. Για ποιον λογο θα ρωτησεις προτου αυτοκτονησεις; Διοτι αυτά είναι ασφαλη παρ’ ολο που δεν καλυπτονται με χρυσαφι! Και γιατι είναι τοσο ασφαλη; Διοτι το κρατιδιο σου είναι ενας καλος χρεωστης. Και γιατι είναι ενας καλος χρεωστης; Διοτι εχει ως πολιτες τους ηλιθιους Ρωμιους που είναι πιστοι φοροπληρωτες!
Μηπως και αυτό το πραγμα σου ξαναεμφανιζεται ως γελοιο; Εάν σημερα αγορασεις από τα περισσευματα που εχεις στο υπογειο σου ‘η κατω από τα στρωματα της κρεβατοκαμερας σου, ομολογα του κρατιδιου σου, γινεσαι πιστωτης του και ταυτοχρονα εγγυητης του χρεοστη σου….! Δεν ακουγεται και αυτό κατι περισσοτερο από τραγελαφικο;
Τα καφτερα ερωτηματα που ακολουθουν ισως συμβαλλουν στην κατανοηση από τους Ρωμιους του ολου προβληματος. Αν το κατανοησουν δεν θα υπαρχουν στο αμεσο μελλον οικονομικες κρισεις:
Για ποιο λογο χρεωνεται κάθε κρατος στις ιδιωτικες τραπεζες (κεντρικες και εμπορικες!) αφου στην πραγματικοτητα μονο το κάθε κρατος εχει το μονοπωλιακο δικαιωμα να τυπωνη το νομισμα του;
Για ποιο λογο χρεωνεται η Ελλαδα; Είναι τραγελαφικο το γεγονος ότι και η Ελλαδα παρεχωρησε με νομο το δικαιωμα στην κεντρικη τραπεζα της (;) και στις εμπορικες της, να τυπωνουν το χρημα που δημιουργουν από το τιποτε και να το δανειζουν στην εκαστοτε κυβερνηση αυτης. Με τον παραλογο αυτό τροπο χρεωνεται και το κρατιδιο της Ρωμιοσυνης!
Για ποιο λογο συνεπως πληρωνει και το κρατιδιο της Ρωμιοσυνης στην κεντρικη του τρπεζα (;) και από επανω τοκους και πανωτοκια για χρεη που δεν είναι στην πραγματικοτητα χρεη;
Λογω του κρατικου χρεους, το αθλιο παγκοσμιο χρηματοπιστωτικο συστημα απατης, κερδοφορει από το τιποτε. Οσο καιρο δεν εξελιχθει με τον πληθυσμο κάθε κρατους μια εις βαθος συζητηση για ένα δημοκρατικο χρηματοπιστωτικο συστημα και η αναζητηση εναλλακτικων λυσεων, ολες οι πολιτικες υποσχεσεις των εξαρτωμενων από τους Μεγιστανους του χρηματος κυβερνητικων κομματων και της αντιπολιτευσης, δεν θα είναι τιποτε άλλο από φουσκες χωρις κανενα περιεχομενο!
Εάν οι εγκληματικα παραπληροφονημενοι λαοι του πλανητη μας, όπως του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης, επιθυμουν να παραμεινουν σκλαβοι των κεντρικων- και εμπορικων τους Τραπεζων και να πληρωνουν και από επανω και για την σκλαβια τους, τοτε είναι αποκλειστικα υπευθυνοι για την μοιρα τους, δηλαδη για τις αυτοκτονιες τους.
Οι γνησιοι Ελληνες αντι για αυτοκτονιες θα επερναν για το μεγαλο ταξειδι μαζι τους και μερικα από τα καθαρματα…….
*από το: www.berlin-athen.eu
PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou
Bleibergweg 114, D-49885 Ratingen
Tel.+Fax: 0049 2102 32513
E-Mail: chaziteo@t-online.de
10.08.2016
Rubrik: Wirtschaft/Οικονομία
Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου
11. August 2016
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου