~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
κάπως έτσι βουλιάζει τις κοινωνίες ο καταστροφικός καπιταλισμός σε παγκόσμια κλίμακα!..

ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Ντοκιμαντέρ Public Services International για ιδιωτικοποίηση ΕΥΑΘ: «Κάτι στο νερό»

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑΈνα νέο ντοκιμαντέρ, με τον τίτλο «Κάτι στο νερό» («Something in the Water») βγήκε την περασμένη Πέμπτη και αποκαλύπτει το κουβάρι των ιδιωτικών συμφερόντων, των διπλωματικών
δεσμεύσεων και της επιχειρηματικής επιρροής που κρύβεται πίσω από την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών στην Ελλάδα. Η ταινία εστιάζεται στην υπόθεση τής διανομής νερού στη Θεσσαλονίκη, όπου παρά το ότι το 98,2% των ερωτηθέντων υποστηρίζει τον κρατικό έλεγχο, οι δανειστές και η κυβέρνηση εξακολουθούν να προωθούν την ιδιωτικοποίηση, με τη η γαλλική πολυεθνική «Suez» να είναι έτοιμη να εξαγοράσει ένα μεγάλο μερίδιο.

Έλληνες ακτιβιστές και συνδικαλιστές αντιδρούν ήδη σ’αυτές τις εξελίξεις, κλείνοντας την παροχή νερού στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κι αχρηστεύοντας τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις Ελλήνων βουλευτών στέλνοντας περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια μηνύματα διαμαρτυρίας. Περισσότερες δράσεις έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες εβδομάδες.

Στο επίκεντρο της ταινίας βρίσκεται το ελληνικό ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, το ΤΑΙΠΕΔ. Η ίδρυσή του επιβλήθηκε από την τρόικα, είναι πνιγμένο στα σκάνδαλα διαφθοράς, και σκοπό έχει να ξεπουλήσει την ελληνική δημόσια υπηρεσία ή περιουσία σε κάθε της μορφή. Στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ συμμετέχει ο Φιλίπ Μπουάν, εκπρόσωπος της ΕΕ αλλά και διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας τής Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, του οποίου ο ρόλος είναι να αυξήσει τα κέρδη για τις μεγάλες πολυεθνικές της χώρας του, όπως η «Suez» και η «Veolia», εταιρείες έτοιμες να κερδίσουν από την καταναγκαστική ιδιωτικοποίηση. Η ταινία κυκλοφορεί λίγες μόλις εβδομάδες, αφότου η ελληνική κυβέρνηση πέρασε το πολυνομοσχέδιο με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου και μεγαλύτερου ΤΑΙΠΕΔ, που είναι γνωστό και ως Υπερταμείο ξεπουλήματος. Ο πρόεδρος του Υπερταμείου θα είναι ο Ζακ Λε Παπ, πρώην εργαζόμενος τής επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη θητεία της στο υπουργείο οικονομικών της Γαλλίας. Ως μέλος του γραφείου τής Λαγκάρντ, ο Λε Παπ εργάστηκε με διευθυντή τον Στεφάν Ρισάρ, πρώην διευθυντή τής «Veolia».

Εκτός από την προεδρία του Υπερταμείου, οι εκπρόσωποι της ΕΕ έχουν δικαίωμα βέτο σε κάθε απόφασή του για τα επόμενα 99 χρόνια. Είναι ό,τι λέει το μνημόνιο 3, είναι ότι υπέγραψε και ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,(μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) παραδίδοντας ουσιαστικά τον έλεγχο της περιουσίας και των δημόσιων υπηρεσιών της Ελλάδας στα χέρια της δανειστών και των ιδιωτικών συμφερόντων για έναν αιώνα.

Μην ξεχνάμε ότι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και απο το 2010 και μετά, έχουν ξεπουληθεί υποδομές, αγαθά και υπηρεσίες της χώρας, ό,τι δηλαδή «χτυπά» κάποιος σε περίπτωση πολέμου για να υποτάξει και να υποδουλώσει τη χώρα. Η σημερινή κυβέρνηση, λοιπόν, ξεπούλησε: τα λιμάνια, τα περιφερειακά αεροδρόμια, τον σιδηρόδρομο, πλήρως τον ΟΤΕ, τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, και οσονούπω τη γη – περιβάλλον, τον ΑΔΜΗΕ και τη ΔΕΗ.

Τι είναι το PSI

Το PSI (Public Services International) συγκεντρώνει πάνω από 20 εκατομμύρια εργαζόμενους, εκπροσωπούμενοι από 669 συνδικάτα σε 154 χώρες. Είναι μια παγκόσμια συνδικαλιστική ομοσπονδία αφιερωμένη στην προώθηση της ποιότητας των δημόσιων υπηρεσιών σε κάθε μέρος του κόσμου. Τα μέλη του, τα δύο τρίτα των οποίων είναι γυναίκες, εργάζονται σε κοινωνικές υπηρεσίες, την υγειονομική περίθαλψη, δημοτικές και κοινοτικές υπηρεσίες, την κεντρική κυβέρνηση και τις δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, όπως το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα.

____________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου