~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
κάπως έτσι βουλιάζει τις κοινωνίες ο καταστροφικός καπιταλισμός σε παγκόσμια κλίμακα!..

ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ το πλιάτσικο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη στην εφορία...




ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ το πλιάτσικο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη στην εφορία... // (Η αλητήρια κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει αποστολή -μεταξύ άλλων- να ξεθεμελιώσει με κάθε τρόπο την έννοια της ιδιοκτησίας, της στέγης, της ασφάλειας και της σιγουριάς που αυτή παρέχει στον άνθρωπο. Φυσικά, δεν στοχεύει τους πλουτοκράτες, τους εκμεταλευτές και τα λαμόγια. 
Αυτοί άλωστε θεριεύουν και γιαγαντώνονται με όλη αυτή την κατάσταση, τη λεηλασία και την αρπαγή. Στοχεύει τους ανθρώπους του λαού! Τους μικρούς και τους μικρομεσαίους. Έτσι επιτυγχάνεται η αποσάρθρωση και η διάλυση του, -ουσιαστικά ο ξεριζωμός μας-, και η λεηλασία του πλούτου της χώρας γίνεται ευκολότερη. Το εξοργιστικότερο όλων είναι ότι αυτοί οι αλητήριοι -και όλοι οι εκάστοτε "πρόθυμοι"-, έχουν ενεργοποιήσει στο έπακρον έναν άθλιο "κοινωνικό αυτοματισμό" και η τόσο ύπουλη κατασυκοφάντηση του λαού μας είναι καθημερινή και την συναντάς παντού!... "Φταίει ο λαός που δεν πληρώνει τους φόρους! Φταίει ο περιπτεράς που δεν κόβει αποδείξεις! Φταίει ο μεροκαματιάρης που πήρε δάνειο να φτιάξει ένα σπίτι! Φταίει ο άνεργος που τεμπελιάζει!"... 
Όχι! Τα λεφτά δεν τα έκλεψαν ούτε οι μιζαδόροι των εξοπλισμών και των ολυμπιάδων, ούτε στα φάρμακα τα έδωσαν για να μιζάρει η κάθε Novartis, ούτε οι Μαρινόπουλοι και οι κάθε λογής Θέμοι τα πήραν, ούτε οι εφοπλιστές που δεν πληρώνουν ποτέ τους φταίνε, ούτε οι τραπεζίτες που δε σταματούν να ανακεφαλαιώνονται, ούτε στις Μ.Κ.Ο. τα έδωσαν, ούτε οι πολιτικοί που δε χορταίνουν πλουτισμούς φταίνε! Εσύ κακομοίρη λαέ τα έφαγες και πλήρωνε, ξεπούλησε και το σώβρακο σου... 
Αυτά και άλλα μας λένε... Τόση και τέτοια διαστρέβλωση πραγμάτων είναι αμφίβολο αν έχει ξανασυμβεί...
Και φυσικά φταίει ο λαός μας για ένα πράγμα: Φταίμε! Φταίμε διότι σε όλους αυτούς τους συμμορίτες που με μαθηματική ακρίβεια υλοποιούν το σχέδιο αρπαγής της ζωής μας,-και στ' αφεντικά τους- έχουμε επιτρέψει και έχουν ακόμα τα κεφάλια τους στους ώμους τους... 
-Δ.Τζ..)
~~~~~~~~~~~~
Σήμερα Παρασκευή 27 Απριλίου η εφορία βγάζει στο σφυρί 16 ακίνητα, για χρέη στο Δημόσιο. Οι πρώτοι 16 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν σήμερα ενώ ο τελευταίος από αυτούς θα γίνει στις 15 Μαΐου.
Το πλιάτσικο για οφειλές στο δημόσιο, που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιείται βάσει της τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών, που εγκρίθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2018 με την ψήφιση του πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και εξίσωσε τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη προς τις τράπεζες με αυτούς για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, που νομοθετήθηκε με το τρίτο μνημόνιο που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η Εφορία μπορεί να προχωρήσει στην κατάσχεση ακινήτου για οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 500 ευρώ!
Ο πρώτος κατάλογος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών περιλαμβάνει κατοικίες, γραφεία, αποθήκες, γκαράζ, ακόμα και αγροτεμάχια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων περιλαμβάνει περίπου 17.000 πλειστηριασμούς για το 2018!
Η τιμή πρώτης προσφοράς για τα ακίνητα δεν θα είναι πλέον η αντικειμενική αξία, αλλά η εμπορική τιμή. Αυτό σημαίνει ότι πολλά ακίνητα θα βγαίνουν στο «σφυρί» σε πολύ χαμηλές τιμές αφού η κατάρρευση της κτηματαγοράς και της οικοδομής τα τελευταία χρόνια έχει απαξιώσει τις τιμές των ακινήτων.
Πιθανά να υπάρξουν περιπτώσεις που δεν καλύψουν τα χρέη του οφειλέτη προς το δημόσιο, αφού θα χάνει και τα ακίνητου σε κάποια εξευτελιστική τιμή και στη συνέχεια θα χρωστάει ακόμα στα δημόσια ταμεία.
Με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ, υπάρχουν 4.058.857 φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία γίνεται κατανοητό ότι η επέλαση στη λαϊκή κατοικία και περιουσία που μόλις αρχίζει θα έχει πολλά και δραματικά επεισόδια…

_________
http://www.imerodromos.gr/xekinai-to-pliatsiko-ton-ilektro…/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου